Hotel de Jonker krijgt installaties van De Vreeden


02-02-2017 - In het voorjaar opent Hotel de Jonker, in de voormalige Slagerij Jonker, op de Plantage Middenlaan 40, haar deuren. Het hotel, gevestigd in een monumentaal pand, krijgt een duurzame installatie met warmtepompen, te weten een VRF heat recovery systeem.
Hotel de Jonker, Plantagemiddenweg 40 Amsterdam

Hotel de Jonker, van Vondel Hotels, behoudt haar karakteristieke elementen en er komen 15 luxe loft-achtige familiekamers. Omdat het een monumentaal pand betreft, worden de warmtepompen in de technische ruimte onzichtbaar weggewerkt. Het VRF heat recovery systeem verdeeld overtollige warmte of koeling naar ruimtes die het nodig hebben. Zo kan de warmte van een kamer die gekoeld wordt, worden gebracht naar ruimtes die juist verwarmd moeten worden. De verdeling van de warmte en koeling zorgt er voor dat het systeem zeer duurzaam is en weinig energie verbruikt.

Totaalinstallateur De Vreeden installeert de installatie en verzorgt daarnaast de balansventilatie met WTW-unit (WarmteTerugWinning). Ook het loodgieterswerk en de elektrotechnische installatie wordt verzorgd door De Vreeden uit Amersfoort. De opdracht wordt uitgevoerd voor bouwbedrijf Archangel, die op haar beurt voor Vondel Hotels werkt