Undineflat in Schuilenburg klaar voor duurzame toekomst

De Vreeden heeft de flat in de wijk Schuilenburg in Amersfoort flink energiezuiniger gemaakt. Dit deed De Vreeden voor woningcorporatie De Alliantie. De collectieve verwarmingsinstallatie op het dak is vervangen voor een duurzame installatie met warmtepompen. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Zonder bouwkundige aanpassingen, met minimale werkzaamheden in de woningen, is het gebouw van label C naar label A gegaan.

‘De huidige installatie was aan vervanging toe en we hadden de installatie kunnen vervangen voor eenzelfde soort. Gelet op deze duurzaamheidsopgave voor de toekomst hebben we op de Undineflat een stapje extra gezet met zo min mogelijk impact en een financieel voordeel voor de huurder. Zo is de Undineflat voorbereid op een aardgasloze toekomst’, aldus Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie Amersfoort.

De nieuwe installatie met bijna 400 zonnepanelen zorgen voor minder co2 uitstoot, vermindering gasgebruik door het gebruik van de warmtepompen. Voor de Alliantie is duurzaamheid een zeer belangrijk maatschappelijk thema. De woningcorporatie wil mensen een thuis bieden van goede kwaliteit, nu én in de toekomst. Dat lukt alleen als dat gebeurt zonder de aarde en de natuurlijke hulpbronnen uit te putten. Het afgelopen jaar heeft de Aliantie 6000 woningen op het gebied van duurzaamheid verbeterd. De Vreeden is vaste partner van De Alliantie.
Dit bericht is geplaatst op 20 November 2019

Meer nieuws

Beleid De Vreeden omtrent het Corona virus

In verband met de ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus (Covid19), hebben wij beleidsmaatregelen genomen. Wij willen voorkomen dat wij bijdragen in het besmetten van anderen en nemen een veilige werkomgeving voor onze medewerkers serieus. Hieronder vindt u de maatregelen:Wij houden minimaal 1,5 meter afstand en schudden geen handen. Heeft u gezondheidsklachten aan u...